Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2019

Прокурори забезпечили повернення громаді на Маневиччині приміщення, наданого підприємству в оренду із порушеннями законодавства

Ухвалою Господарського суду Волинської області закрито провадження за позовом  Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Старочорторийської сільської ради до товариства з обмеженою відповідальністю, у зв’язку із поверненням відповідачем, у ході судового розгляду позову, приміщення будинку культури площею понад 117 м.кв.

Вивчаючи стан дотримання вимог законодавства у сфері використання об’єктів комунальної власності, прокурори з'ясували, що приміщення будинку культури в селі Старий Чорторийськ Маневицького району було надано в оренду товариству  із порушеннями законодавства.

Так, при продовженні у 2015 та 2018  роках договору оренди не проводилася оцінка майна, що суттєво впливало на визначення розміру орендної плати (вартість майна за оцінкою 2012 року становила 127 тис. грн, ринкова ж вартість об’єкта оренди згідно оцінок експертів – понад 1,1 млн грн).

Усупереч вимогам закону договір не посвідчений нотаріально та не здійснено його державну реєстрацію, також орендар досі не застрахував орендоване майно.

У ході судового розгляду справи незаконно укладений договір розірвано, а комунальне майно повернуто у користування територіальної громади,  відтак інтереси держави поновлено.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1410