Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

За втручання прокуратури із суб’єкта господарювання, який не поставив вчасно палива для КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», буде стягнуто майже 1,8 млн грн.

Рішенням господарського суду області задоволено позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної ради, комунального підприємства «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» про стягнення 1 млн 789 тис. гривень із ТОВ «Техойл НК».

Підставою для пред’явлення позову слугувало порушення товариством умов договору про закупівлю бензину та дизельного палива.

Так, суб’єкт господарювання, який згідно умов договору був зобов’язаний постачати бензин та паливо, безпідставно відмовився передавати оплачений товар комунальному підприємству «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Це ставило під загрозу отримання мешканцями області своєчасної та якісної екстреної медичної допомоги.

У позовних вимогах прокурор вимагав стягнути з товариства попередньо сплачену за товар грошову суму в розмірі 1 млн 462 тис грн, 225 тис. грн пені за порушення строків виконання зобов’язання та 102 тис. грн штрафу за прострочення виконання зобов’язання.

За результатами судового розгляду справи рішенням суду позовні вимоги прокурора задоволено.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1915