Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2019

На Волині директора та заступника начальника державного підприємства підозрюють у службовій недбалості

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення начальником та заступником начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» (зараз ДП «Волинський ЕТЦ Держпраці») службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам держави.

У 2013-2015 році посадовці, порушуючи вимоги Закону, підписали сотні (керівник – 199, заступник 116) договорів із суб’єктами господарювання на проведення експертних обстежень та досліджень, у яких було занижено граничний розмір тарифу вартості робіт, проведених працівниками ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», завдавши державному підприємству збитків – директор – на понад 385 тис грн., заступник – на понад 225 тис грн.

Обом їм повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (кримінальне правопорушення, передбачене, ч. 2 ст. 367 КК України).

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Зауважимо, що за такий злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Пресслужба прокуратури  області

кількість переглядів: 1608