Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

На Волині працівника Управління захисту економіки судитимуть за службове підроблення

 

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення службового підроблення оперуповноваженим міжрайонного відділу №1 (м. Луцьк) Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Бажаючи мати гарні показники у роботі, правоохоронець у грудні 2018 року виготовив протокол про вчинення депутатом однієї з сільських рад області адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування), написав від його імені пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, та дав на підпис іншому громадянину.
Громадянин (родич депутата сільради) не був обізнаним про наміри працівника поліції та поставив свій підпис у протоколі та під письмовим поясненням.
Підроблений у такий спосіб протокол був скерований до суду для розгляду по суті.
Постановою суду провадження у справі про вчинення депутатом сільської ради адміністративного правопорушення,передбаченого ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, закрито у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.
Правоохоронця ж обвинувачують у вчиненні службового підроблення (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України) та невдовзі він постане перед судом.
Зауважимо, що за такий злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1553