Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

"Дзвінок із банку" – шахрайська схема!

Волиняни продовжують ставати жертвами шахрайської схеми, відомої під назвою "дзвінок із банку".

До потерпілих телефонують зловмисники і, назвавшись працівниками банківських установ, під приводом необхідності розблокування банківської картки, припинення "хакерської атаки" на рахунок, зміни пін-коду тощо просять назвати персональні дані та реквізити карток або виконати перелік дій у мобільних додатках, банкоматах чи терміналах самообслуговування.

Виконавши всі команди ошуканців, мешканка Нововолинська, якій у днями потелефонували нібито з банку з приводу необхідності "перереєструвати картку", позбулася майже 49 тис. грн.

Лучанка, якій так само потелефонували псевдо-банкіри, та попросили виконати дії, щоб "змінити відсоткову ставку кредитної карти", втратила понад 19 тис. грн.

Прокуратура області вкотре нагадує: аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити своїх банківських рахунків, не виконуйте ніяких дій на прохання "працівників банку", адже справжні працівники банківських установ навіть у вихідні чи святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі.

Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном "банківський працівник" – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію.

Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 2044