Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Двох депутатів місцевої ОТГ, посадовця юридичної особи публічного права та екс-державного службовця покарали за порушення вимог фінансового контролю

Днями судами області за участі прокурорів галузевого відділу прокуратури області до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією (несвоєчасне подання щорічної декларації) притягнуто депутата Липинської об’єднаної територіальної громади Луцького району та посадову особу юридичної особи публічного права (одного з державних підприємств області).

Суд визнав їх винними у порушенні вимог фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 850 грн. зі сплатою судового збору в сумі понад 380 грн. кожному.

Крім того, за порушення додаткових заходів фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) – неповідомлення повідомлення про суттєві зміни в майновому стані – до відповідальності притягнуто ще одного депутата Липинської ОТГ та екс-державного службовця Управління Пенсійного фонду, які вчиняли операції з купівлі-продажу транспортних засобів, вартість яких перевищувала 50 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб.

До порушників застосовано стягнення у виді штрафу в розмірі 1700 грн. зі сплатою судового збору в сумі понад 380 грн. кожному.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1685