Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

ЛУЦЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА ЗАСТЕРІГАЄ МІСТЯН ВІД УЧАСТІ В "АКЦІЯХ", ЯКІ ПРОВОДЯТЬ ШАХРАЇ

Від дій групи шахраїв у Луцьку постраждав 75-річний чоловік, якого ошукали на 5 тисяч доларів США.

Схема, за якою діяли зловмисники – не нова.

Шахраї працюють у людному місці утрьох. Один вдає промоутера та пропонує потенційній жертві у ході "акції" одержати приз. Його напарник підігріває інтерес жертви. І ще одна шахрайка – зазвичай жінка середнього чи пенсійного віку – так само хоче "виграти приз". Звісно ж, правила акції прописані так, що на бажаний виграш можуть одночасно претендувати двоє, тому його одержить той, в кого буде з собою більше готівки.

Увійшовши в азарт, жертва везе шахраїв додому, де в ході нехитрих дій вони заволодівають усією наявною в помешканні готівкою та зникають.

Так було і цього разу. Зустрівши потерпілого на проспекті Соборності в Луцьку, шахраї провернули цю оборудку, збагатившись на 5 тисяч доларів США. Пенсіонерові ж лишили "бонусну картку" нібито на 200 доларів США, проте в банку його розчарували і ніяких грошей чоловік не одержав.   

За фактом шахрайства (кримінальне правопорушення, передбачене ст. 190 КК України) розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування в якому провадить Луцький відділ поліції Головного управління Національної поліції в області.

Луцька ж місцева прокуратура, яка здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, застерігає мешканців обласного центру бути обачними, аби не стати жертвами шахраїв.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2028