Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2019

Завдяки втручанню прокуратури підприємство полагодить дах у школі села Топільно Рожищенського району

У березні 2019 року у засобах масової інформації було оприлюднено інформацію про те, що у загальноосвітній школі села Топільно Рожищенського району вітром зірвало дах.
Як з'ясувалося, будівельно-монтажні роботи із влаштування покрівлі над навчальним закладом наприкінці 2017 року виконало приватне підприємство "Захід-торг-буд", яке надало трирічний гарантій термін експлуатації об’єкту.
Проте від незначних поривів вітру, що підтверджено документально, покрівля над спортивним залом школи була зруйнована - зірвана разом із кроквами та іншими дерев'яними конструкціями.
Відділ освіти Рожищенської райдержадміністрації, як замовник будівництва покрівлі, в травні 2019 року в порядку господарського судочинства подав позов до підрядника із вимогами безоплатного усунення недоліків у роботі, аби зобов’язати ПП "Захід-торг-буд" відремонтувати дах.
Позаяк у справі порушувались інтереси держави, в тому числі права та інтереси учнів школи, прокурори здійснили вступ у розгляд справи із наданням додаткових доказів та обґрунтувань на підтримку позиції відділу освіти. 
За наслідками судового розгляду справи господарський суд Волинської області пристав на позицію прокурора та відділу освіти й рішенням від  21 серпня 2019 року зобов’язав ПП "Захід-Торг-Буд" упродовж двадцяти днів з дня набрання рішенням суду законної сили безоплатно усунути недоліки у роботі – провести капітальний ремонт даху над спортивним залом ЗОШ І-ІІІ ступенів села Топільно Рожищенського району.
Крім того, суд зобов’язав підприємство упродовж місяця з дня набрання рішенням суду законної сили провести відновлювальні ремонті роботи стелі та стін спортивного залу школи, які що зазнали пошкодження внаслідок  руйнування даху.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1863