Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2019

За неповних два роки унаслідок ДТП у Луцьку та Луцькому районі постраждало 80 громадян

 

Щодня інформаційний простір рясніє заголовками про дорожньо-транспортні пригоди, які стаються в обласному центрі Волині та в Луцькому районі.
"У Луцьку на переході автомобіль збив жінку", "На "бляхах" та без документів: з'явилось відео аварії у селі під Луцьком", "Volkswagen на швидкості летів у ВАЗ: показали відео ДТП у Зміїнці", "У Луцьку водійка з дітьми у салоні авто "налетіла" на бордюр та пошкодила інші машини" – це новини з місцевих сайтів лише за останню добу.
Ситуація із безпекою на дорогах насправді критична – визнають правоохоронці.
За останніх два роки на території міста Луцьк та Луцького району внаслідок дорожньо-транспортних пригод отримали тілесні ушкодження майже 80 учасників дорожнього руху, 12 з них загинули.
Упродовж 7 місяців 2019 року розпочато 84 кримінальних провадження за фатами порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортну особами, які керують транспортними засобами, вчинених на території Луцька та Луцького району (проти 76 за аналогічний період 2018 року). До суду скеровано 35 обвинувальних актів у таких провадженнях.
Причинами вчинення дорожньо-транспортних пригод є порушення правил маневрування, недодержання дистанції, перевищення безпечної швидкості, недотримання елементарної культури поведінки на дорогах водіями та пішоходами, а також відсутність належної кількості екіпажів патрульної поліції, особливо в сільській місцевості.
Значна кількість дорожньо-транспортних пригод трапляється внаслідок зухвалої та легковажної поведінки пішоходів, велосипедистів, які перед початком руху та здійсненням маневру не переконуються в тому, що це буде безпечно і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
Ціна такої безвідповідальної поведінки – людське життя і здоров'я. 
Так, Кримінальний кодекс встановлює суворі міри покарання за вчинення ДТП зі смертельними наслідками. Винуватець може втрапити за грати навіть і на 10 років, але чи поверне це до життя загиблих у ДТП через чиєсь чи своє пияцтво, недбальство й  недотримання Правил дорожнього руху?
Прокуратура Волині звертається до краян – водіїв та пішоходів – із проханням суворо дотримуватися вимог Правил дорожнього руху і бути уважним й обережним на дорогах.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1692