Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2019

Громадяни відповідатимуть за неправдиві свідчення

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях щодо двох громадян, які неправдиво свідчили про обставини злочину, свідками якого стали.

І 28-річний мешканець міста Сокаль Львівської області, і 22-річний мешканець Рівного в ході допиту 26 березня 2019 року в якості свідків у кримінальному провадженні за фактом умисного заподіяння громадянином працівнику поліції середньої тяжкості тілесних ушкоджень у приміщенні автостанції міста Нововолинська розповіли, що не бачили обставин конфлікту. Протоколи допитів обидва свідки підписали, стверджуючи правдивість своїх слів.

Насправді ж, як засвідчили записи з камер відео-спостереження, обоє вони перебували у місці конфлікту та спостерігали за тим, що відбувається.

Таким чином свідки намагалися допомогти громадянину уникнути кримінальної відповідальності за злочин та створити штучні докази захисту, відтак їх обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 384 КК України .

Зауважимо, що молодший із них відповідатиме ще і за умисне пошкодження особливо важливого документа – посвідчення працівника поліції, яке він зламав, раптово вихопивши із рук правоохоронця, так само на автостанції в Нововолинську 26 березня цього року.

Далі – слово за судом.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1736