Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

На Волині судитимуть торгівця живим товаром, який намагався вивезти чотирьох жінок у Німеччину задля сексуальної експлуатації

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 42-річним мешканцем Запоріжжя вербуванням та переміщенням через державний кордон України на територію Німеччини жінок задля сексуальної експлуатації, з використанням їхнього уразливого стану.

Упродовж квітня-червня 2019 року чоловік, познайомившись із чотирма мешканками Волині та Рівненщини (одна з них неповнолітня), які перебували у скрутному матеріальному становищі, запропонував їм високооплачувану роботу у Гамбурзі.

Надавши жінкам у борг гроші задля залагодження усіх формальностей із документами та переїздом до Німеччини, зловмисник зайнявся переміщенням їх через державний кордон, проте був затриманий правоохоронцями.

Нині його обвинувачують у торгівлі людьми (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 149 КК України) й невдовзі він постане перед судом.

Зауважимо, що за такий злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2172