Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2019

У ході досудового розслідування кримінального провадження керівник господарського товариства відшкодував до бюджету понад 500 тис грн. податків

Прокуратура Волинської області завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо керівника одного з господарських товариств, через службову недбалість якого в бюджет не було сплачено понад півмільйона гривень податків.

Встановлено, що керівник товариства з обмеженою відповідальністю при придбанні в червні-липні 2019 року на території Волині у фізичних осіб за готівку 126 т. чорниці, яку в подальшому експортовано у Литву, внаслідок неналежного виконання службових обов’язків та всупереч вимог Податкового кодексу України не відобразив у податковій звітності підприємства операції з придбання ягід у населення за готівку.

У результаті цих дій до бюджету не сплачено 502 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб та військового збору, що спричинило тяжкі наслідки.

 У ході досудового розслідування заподіяні територіальній громаді збитки в сумі 502 тис. грн  відшкодовано у повному обсязі, відтак до суду скеровано клопотання про звільнення керівника товариства від кримінальної відповідальності.

 

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1960