Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

Нововолинському "мінеру" повідомлено про підозру

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням про вчинене 25-річним мешканцем шахтарського міста завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

Увечері 31 липня 2019 року нетверезий молодик зателефонував на лінію "101" та повідомив оператору, що підклав ручну гранату під автомобіль марки «Форд Транзит», який належить його сусіду.

 Задля ліквідації можливої загрози вибуху та евакуації населення було залучено працівників поліції, Державної служби із надзвичайних ситуацій області,особовий склад вибухотехнічного управління Головного управління Національної поліції у Волинській області.

На щастя, жодних вибухонебезпечних предметів ні в автомобілі, ні поблизу не виявили.

Чоловікові ж повідомлено про підозру у неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 259 КК України).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Зауважимо, що за вчинення такого злочину Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1740