Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2019

У прокуратурі області обговорили стан протидії злочинності в області та проблеми взаємодії правоохоронних органів. ФОТО

У прокуратурі Волині під головуванням виконувача обов’язків прокурора області Ігоря Цюприка за участі керівництва Головного управління Національної поліції в області відбулася міжвідомча нарада, на якій обговорено стан протидії злочинності, організації досудового розслідування у кримінальних правопорушень на території області у І півріччі поточного року.
Розпочинаючи нараду, Ігор Цюприк наголосив, що правоохоронним органам області вдалося забезпечити громадський порядок та дотримання законності під час виборчого процесу. Окрім цього, у регіоні закріплено позитивну тенденцію останніх років до зниження рівня злочинності, зменшення кількості особливо тяжких та тяжких злочинів.
Менше вчинено злочинів неповнолітніми, особами, які раніше їх вчиняли, групою осіб та у стані алкогольного сп’яніння.
Начальник Головного управління національної поліції в області Петро Шпига зауважив, що рівень розкриття злочинів в області вищий, ніж по державі, як за остаточними результатами розслідування (49,6% проти 37,8%), так і по оголошенню підозри (53,1% проти 41%).
За результатами досудового розслідування загалом розкрито 2294 злочини, кожен четвертий з яких (581) – тяжкий та особливо тяжкий.
Зросло число скерованих до суду обвинувальних актів слідчими органів поліції, у тому числі на пріоритетних напрямах.
Разом з тим, учасники наради зійшлися на думці, що на сьогодні існує низка проблемних питань, які потребують оперативного обговорення для покращення стану і оперативно-розшукової діяльності, і реєстраційної дисципліни, і досудового розслідування.
Не може не турбувати ріст злочинів у половині територіальних одиниць області(у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Іваничівському, Луцькому, Старовижівському, Турійському, Шацькому районах, містах Нововолинську та Володимирі-Волинському).
Неналежною є профілактичної робота щодо запобігання злочинам у сфері безпеки дорожнього руху, незаконним заволодінням транспортними засобами, крадіжкам кольорових металів, незаконному поводженню зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, незаконному обігу наркотичних засобів, їх аналогів та прекурсорів.
Наявні проблеми у оперативно-розшуковій роботі.
Завершуючи нараду, виконувач обов'язків прокурора Волині Ігор Цюприк  наголосив, що проблемні питання боротьби зі злочинністю на Волині потребують комплексного вирішення усіма правоохоронними органами.
 За результатами обговорення усіх проблемних питань учасниками наради розроблено низку узгоджених заходів задля посилення протидії злочинності в області.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1679