Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

Прокуратура з'ясовує, через чию бездіяльність Луцьк потерпає від забрудненості повітря

Встановивши факти звернення мешканців Луцька до лікувальних установ у зв’язку з негативним впливом на стан їхнього здоров'я повітря, забрудненого шкідливими речовинами, Луцька місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості службових осіб органів місцевого самоврядування, виконавчої влади Луцька й Луцького району та органів державного нагляду (контролю) Волинської області, внаслідок якої було завдано такої шкоди (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 367 КК України).

У межах кримінального провадження буде перевірено повноту та своєчасність реагування службових осіб усіх вищеперерахованих органів, які мали би вживати заходи задля запобігання негативному впливу на навколишнє середовище та здоров'я людей, на численні повідомлення у засобах масової інформації та соціальних мережах про поширення на території обласного центру Волині та навколишніх сіл забруднюючих речовин.

Досудове розслідування триває, його провадять слідчі Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області за процесуального керівництва прокурорів місцевої прокуратури.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1768