Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

Перед судом постане волинянин – домашній тиран, який не виконував обмежувальний припис суду

Ковельська місцева прокуратура затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про умисне невиконання обмежувального припису суду 30-річним мешканцем одного з сіл Ковельського району.

Судимий за ухилення від сплати аліментів чоловік постійно потрапляв у поле зору правоохоронців, адже полюбляв давати волю рукам та бив матір.

За її заявою Ковельський міськрайонний суд  11 травня 2019 року ухвалив рішення про видачу обмежувального припису, яким на 3 місяці заборонив домашньому тирану перебувати у місці спільного проживання з потерпілою та наближатися до неї на відстань ближче 10 метрів.

Проте чоловік нехтував цими обмеженнями, відтак мати, яка й далі потерпала від конфліктів та насильства, кілька разів упродовж травня та червня цього року викликала поліцію, аби його вгамувати.

Наразі чоловіка обвинувачують в умисному невиконання обмежувального припису суду (кримінальне правопорушення, передбачене ст. 390-1 КК України).

Подальшу його долю вирішуватиме суд.

 

Довідково: Наприкінці 2017 року Кримінальний кодекс України було доповнено ст. 390-1, згідно з якою невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом, - караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1805