Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

На Волині прокурори наполягають на взятті під варту шести членів організованої групи, причетних до функціонування незаконного реабілітаційного центру

Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про функціонування незаконного реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних у Луцьку та селі Гаразджа Луцького району.

Шістьом громадянам, причетним до функціонування центру, у тому числі організатору ОЗГ – 28-річному мешканцю Луцька  повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб, здійснюваному протягом тривалого часу, що супроводжувалось заподіянням потерпілим фізичних страждань, організованою групою (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 146 КК України).

Як відомо волинянам, 19 червня 2019 року у ході санкціонованих обшуків у приміщеннях центру правоохоронці виявили  кілька десятків осіб, яких незаконно утримували під приводом надання реабілітації та лікування від наркотичної залежності,а також хронічного алкоголізму.

Перебування у центрі було платним, при цьому пацієнти були позбавлені засобів зв’язку й особистих документів, зазнавали фізичних і моральних утисків та знаходилися під постійною охороною.

Прокурори наполягають на обранні усім шістьом підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, діяльність такого ж незаконного реабілітаційного центру було викрито на Волині в листопаді 2017 року. Зараз кримінальне провадження щодо його організаторів перебуває на розгляді в суді.

 

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

кількість переглядів: 1615