Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2019

За втручання прокуратури Волині недобросовісний орендар повернув громаді землю вартістю 15 млн грн, за яку не платив та використовував не за призначенням

Ковельська місцева прокуратура вжила заходів задля виконання судового рішення про повернення територіальній громаді Зеленської сільської ради земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 4,5 га й вартістю 15 млн грн.

Рішенням господарського суду Волинської області від 16 квітня 2019 року задоволено позовні вимоги місцевої прокуратури щодо розірвання договору оренди цієї земельної ділянки, укладеного органом сільською радою з головою одного з місцевих фермерських господарств ще у 2001 році.  

Підставою для звернення прокурором до суду в інтересах держави слугувало невиконання упродовж 7 років  орендарем істотних умов договору, зокрема систематичне невнесення орендної плати, у зв’язку з чим заборгованість за використання землі склала понад 45 тис грн. Крім цього, земельна ділянка не використовувалась за призначенням.

Як наслідок, незаконні дії орендаря порушували інтереси територіальної громади щодо наповнення місцевого бюджету та продуктивного використання землі для ведення сільськогосподарського виробництва.

За втручання прокуратури відновлено стан законності і нині, на виконання рішення суду, відповідно до акту приймання-передавання земельну ділянку повернуто громаді у стані, придатному для використання.

 

кількість переглядів: 1626