Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2019

Завдяки прокуратурі безхазяйне приміщення школи передали у власність Зимнівської територіальної громади

Прокурори Володимир-Волинської місцевої прокуратури, опрацьовуючи відомості про розташування на території Володимир-Волинського району безхазяйного нерухомого майна, встановили, що на території Зимнівської сільської ради знаходиться приміщення школи, яке не перебуває на балансі жодних  органів, підприємств, установ чи організацій.
Безхазяйність майна  призводила до його руйнації, незаконного використання іншими особами, а також до неможливості використання приміщення за цільовим призначенням - надання освітніх послуг.
Відповідно до норм Цивільного законодавства суд, встановивши, що нерухома річ є безхазяйною, ухвалює рішення про її передачу у власність відповідної територіальної громади.
Зимнівська сільська рада упродовж тривалого часу не зверталась до суду із заявою про передачу приміщення школи громаді задля подальшого його використання за призначенням, тому у справу втрутилася прокуратура.
Звернувшись до суду із позовом в інтересах територіальної громади, прокурори наполягали на передачі приміщення школи ринковою вартістю 161 тис. грн. у комунальну власність.
Володимир-Волинський міський суд погодився з доводами прокурорів, відтак приміщення передано у власність громади.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1813