Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

За втручання прокуратури розірвано укладений з порушеннями Закону договір на постачання продуктів харчування в навчальні заклади Горохова

Володимир-Волинська місцева прокуратура, захищаючи інтереси держави у сфері використання бюджетних коштів, виявила факт укладення Горохівською міською радою незаконного договору  з підприємцем при закупівлі продуктів харчування для дітей у навчальні заклади.

Прокурори з'ясували, що в укладеному у січні 2019 року із суб’єктом господарювання договорі на закупівлю м'яса для навчальних закладів на суму 100 тис. грн. не визначено  конкретного найменування товару, кількості продукції та ціни за одиницю товару, що свідчить про відсутність домовленості сторін щодо таких істотних умов, як предмет договору та ціна договору.

Не визначення у договорах передбачених вимогами Цивільного та Господарського кодексами України обов’язкових умов призводить до того, що продукти харчування можуть поставлятись за завищеними цінами, не у відповідній кількості та не у тому асортименті.

У зв'язку із цим місцева прокуратура в порядку господарського судочинства пред’явила позов в інтересах міської ради, як розпорядника бюджетних коштів, до підприємця про визнання договору недійсним.

За результатами судового розгляду, із врахуванням того, що сторони добровільно розірвали спірний договір, як такий, що укладений з порушенням Закону, ухвалою Господарського суду Волинської області  провадження у справі закрито.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1674