Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

Після втручання прокуратури у Луцьку й Луцькому районі розшукано та направлено для відбування покарання двох засуджених

На виконання вказівок Луцької місцевої прокуратури засуджених, вирок щодо яких набрав законної сили, розшукано та направлено в установи відбування покарань.

У ході проведення перевірки дотримання Луцьким міським відділом та Луцьким районним відділенням поліції вимог Кримінального процесуального та Кримінально-виконавчого кодексів України при виконанні вироків, які набрали законної сили та якими призначено покарання у виді позбавлення волі на визначений строк, прокурори з'ясували, що поліцейськими не вжито жодних заходів задля виконання вироків суду, якими двох громадян було засуджено за крадіжки та крадіжки й незаконне поводження зі зброєю до 1 року й 6 місяців та 4 років і 1 місяця позбавлення волі відповідно.

Упродовж встановленого законодавством терміну засуджених для відбування покарань не направлено, заходи задля їхнього розшуку не проводилися.

При цьому один із них у той час, коли мав уже перебувати в місцях позбавлення волі, вчинив новий злочин – у його помешканні під час обшуку працівники поліції виявили бойові гранати та набої.

Відтак прокуратурою внесено вказівки про усунення порушень вимог законодавства, на виконання яких обох засуджених розшукано та доставлено для виконання покарання.

Вирішується питання про притягнення до відповідальності працівників поліції, які допустили порушення вимог закону.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1816