Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

Прокурори в Нововолинську наполягають на застосуванні до чоловіка,який вчинив убивство у стані неосудності, примусових заходів медичного характеру

Прокурори Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури скерували до суду клопотання про застосування до 33-річного мешканця шахтарського міста, який убив знайому, примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Уранці 29 листопада 2018 року чоловік під час конфлікту у себе в помешканні почав завдавати  потерпілій ударів ножем і не припинив цього робити тоді, коли вона почала втікати та вибігла надвір, спричинивши численні колено-різані поранення, унаслідок яких жінка померла.

Судово-психіатрична експертиза засвідчила, що  громадянин у момент скоєння злочину перебував у стані неосудності через наявне у нього психічне захворювання, відтак матеріали провадження скеровані до суду з клопотанням про застосування до нього примусових заходів медичного характеру.

Далі – слово за судом.

Довідково: згідно ч. 5 ст. 94 КК України госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.

 

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1864