Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

На Волині цьогоріч виконано судових рішень за позовами прокурорів на суму понад 88 млн грн

Органи прокуратури області упродовж чотирьох місяців поточного року активно вживали заходи, спрямовані на виконання судових рішень за позовами прокурорів.

Наразі виконано судових рішень за такими позовами на понад 88 млн грн.

Виконання у сфері земельних правовідносин склало майже 76 млн грн., з питань державної та комунальної власності – майже 5,5 млн грн.

Так, Володимир-Волинською місцевою прокуратурою повернуто у комунальну власність територіальної громади селища Благодатне нерухоме майно колишньої школи загальною площею 2658 кв.м. вартістю 5 329 тис грн на виконання рішень господарського суду Волинської області та Північно-Західного господарського апеляційного суду Волинської області. Ці приміщення незаконно, усупереч вимог Закону України «Про приватизацію майна невеликих державних підприємств» та іншого законодавства, були відчужені на користь Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь».

Площа повернутих земель за рішеннями суду, постановленими на користь держави, становить 97 гектарів.

Так, Ковельською місцевою прокуратурою вжито заходи до виконання рішення суду щодо передачі у власність держави в особі Волинської ОДА самовільно зайнятої земельної ділянки водного фонду (озеро «Прибич»), розташованої на території Грабівської сільської ради Шацького району, площею 24,3 га вартістю понад 40 млн грн.

Прокурорами внесено 42 скарги в порядку відомчого контролю на дії та бездіяльність державних виконавців, які розглянуто та задоволено.

Дві скарги на дії держаних виконавців органів державної виконавчої служби області перебувають на розгляді у господарському суді Волинської області.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1679