Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2019

За втручання прокуратури орендар платитиме територіальній громаді на Ківерцівщині більшу орендну плату

Маневицька місцева прокуратура вжила заходів задля захисту інтересів держави, зобов’язавши орендаря внести зміни до договору оренди землі відповідно до вимог чинного законодавства.

Ківерцівський районний суд розглянув справу за позовом місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації до громадянина, який тривалий час орендував за договором земельну ділянку водного фонду площею 46,55 га на території Тростянецької об’єднаної територіальної громади, однак сплачував орендну плату значно нижчу від розміру, встановленого чинним законодавством.

Починаючи з квітня 2017 року орендар ухилявся від внесення змін до договору оренди землі в частині зазначення нормативної грошової оцінки, затвердженої відповідним рішенням Ківерцівської районної державної адміністрації, оскільки від вартості землі залежав розмір плати за землю.

Ухвалою суду провадження в справі закрито, оскільки громадянин добровільно виконав позовні вимоги прокурора.

До договору оренди внесені зміни щодо розміру нормативної грошової оцінки орендованої земельної ділянки, відсотку сплати орендної плати та порядку її внесення.

Відтак, якщо упродовж 2015-2018 року він сплатив за оренду близько 14 тис. грн., то тепер щороку платитиме понад 27 тис. грн.

За втручання прокуратури інтереси територіальної громади захищено.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2111