Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

Покарали волинянина, який "замінував" територіальний сервісний центр МВС України у Ковелі

Ковельський міськрайонний суд затвердив умову про визнання винуватості, укладену між прокурором Ковельської місцевої прокуратури та 22-річним коівельчанином, обвинуваченим у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, який загрожував загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (кримінальне правепорушення, передбачене ч. 1 ст. 259 КК України).

 Удень 12 березня 2019 року молодик, знаходячись біля територіального сервісного центру МВС України у рідному місті, умисно здійснив екстрений виклик на спеціальну телефонну лінію «102» та повідомив завідомо неправдиву інформацію про підготовку вибуху приміщення сервісного центру.

У зв'язку з цим до місця події для евакуації людей і проведення робіт із розмінування було залучено працівників правоохоронних органів міста Ковеля, підрозділ вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції та працівників Управління Державної служби із надзвичайних ситуацій України у Волинській області.

Інформація про підготовку вибуху не підтвердилась.

Особу ж "мінера" правоохоронці встановили уже наступного дня.

Суд призначив чоловікові, який щиро розкаявся у скоєному і активно сприяв розкриттю злочину, покарання у виді двох років та шести місяців позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1755