Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Прокурор у Нововолинську розповіла підліткам про булінг. ФОТО

Працівники органів прокуратури Волині, у рамках співпраці та комунікації, що запроваджена Генеральною прокуратурою України й Міністерством освіти та науки України, продовжують зустрічі з учнями та студентами навчальних закладів.

Прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Олена Левчук завітала із бесідою про відповідальність підлітків за вчинення правопорушень до учнів восьмих та дев'ятих класів Нововолинської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2.

Прокурор ознайомила учнів із діяльністю органів прокуратури, розповіла про її конституційні функції. Детально зупинившись на особливостях та підставах кримінальної відповідальності неповнолітніх, наголосила на причинах та умовах, які сприяють скоєнню кримінальних правопорушень підлітками, та охарактеризувала найбільш поширені злочини, які вчиняють неповнолітні у Нововолинську.

-                    Найкращою формою спілкування з підлітками є відверта розмова, діалог, - зауважує Олена Левчук, - ми надаємо великого значення профілактичній роботі і завжди намагаємося максимально доступно розповісти дітям про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення злочинів і про те, як не допустити втягнення себе у злочинну діяльність. Зачепили ми цього разу і таку болючу для деяких учнів тему булінгу, наголосивши, що за такі дії теж передбачена відповідальність і в Україні вже є випадки, коли карали тих, хто їх вчиняє.

І педагоги, і правоохоронці сподіваються, що такі бесіди вплинуть  на зменшення злочинності у дитячому середовищі.

У ході бесіди учні також змогли поставити лекторці запитання, на які отримали вичерпні відповіді. Закінчилася бесіда переглядом фільму  про те, як відбувають покарання у виді позбавлення волі неповнолітні засуджені у колоніях.

Співпраця та комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1717