Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

Прокурори вимагають скасувати рішення виконкому Нововолинської міськради про закупівлю за завищеними цінами за державні кошти послуг місцевого підприємця

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби до виконавчого комітету Нововолинської міської ради та місцевого підприємця, аби визнати незаконним та скасувати рішення тендерного комітету, визнати недійсним договір про закупівлю послуг за бюджетні кошти та припинити його виконання на майбутнє.

Прокурор з'ясували, що виконавчий комітет Нововолинської міської ради у грудні 2018 року оголосив проведення процедури відкритих торгів на здійснення закупівлі послуг  з технічного нагляду за виконанням робіт із комплексної термомодернізації будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 у шахтарському місті.

За результатами торгів прийнято рішення про визначення переможцем процедури відкритих торгів одного з підприємців та укладено з ним договір про надання послуг за державні кошти.  

Проте процедуру закупівлі проведено із порушеннями вимог Закону України «Про публічні закупівлі», адже з трьох пропозицій, які надійшли для участі в електронних торгах, вибрали не найбільш економічно вигідну. Найбільш економічно вигідну пропозицію, подану з дотриманням усіх вимог тендерної документації, було безпідставно відхилено.

Унаслідок допущених порушень законодавства у сфері публічних закупівель укладено договір про надання послуг із підприємцем, пропозиція якого більша майже на 79 тис. грн., що призведе до нераціонального та неефективного використання державних коштів.

Зважаючи на те, що Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області не вживало заходів задля скасування рішення виконкому та визнання договору про закупівлю  недійсним, у ситуацію втрутилася прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть визнати незаконним та скасувати рішення тендерного комітету, визнати недійсним договір про закупівлю послуг за бюджетні кошти з припиненням його виконання на майбутнє.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2349