Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

Сільського голову на Волині судитимуть за одержання неправомірної вигоди та службове підроблення

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди та службове підроблення, вчинені головою однієї з сільських рад Старовижівського району.

Як повідомлялося раніше, очільника громади затримали 3 січня 2019 року під час одержання 6 тис. грн. - другого траншу неправомірної вигоди (перший транш – так само 6 тис. грн. - посадовець одержав ще у грудні минулого року).

За 12 тис. грн. сільський голова всупереч вимог законодавства, без рішення виконавчого комітету сільської ради, надав приватному підприємцю усний дозвіл на зрізування на території сільради кількох сотень сосен задля їх подальшої реалізації.

Для прикриття незаконних дій він видав завідомо неправдиву довідку щодо законності заготовлення зелених насаджень, яку скріпив підписом та печаткою сільської ради.

Посадовця обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 368 та ч.1 ст. 366 КК України, і невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1532