Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2019

Судитимуть волинянина, який намагався підкупити поліцейського

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про пропозицію та надання 45-річним мешканцем селища Ратне неправомірної вигоди заступнику начальника Ратнівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
Із 24 по 30 січня 2019 року чоловік наполегливо намагався "вирішити" із правоохоронцем, який розслідував кримінальне провадження про крадіжку, питання про повернення вилучених під час санкціонованого судом обшуку в іншої особи нібито належних йому речей.
Про законні шляхи повернення вилученого ратнівчанин і слухати не хотів та неодноразово навідувався й телефонував до заступника начальника відділу поліції з пропозицією залагодити ситуацію за гроші.
Нарешті 30 січня чоловік надав правоохоронцю 1000 грн. та був затриманий на місці вчинення злочину.
Нині його обвинувачують у пропозиції надання та наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 369 КК України) й подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд.
Зауважимо, що за вчинення такого злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1659