Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2019

Прокурори домоглися відшкодування нововолинським підприємцем майже 190 тис. грн. збитків, завданих місцевому бюджету безоплатним користуванням земельною ділянкою

Північно-Західний апеляційний господарський суд задоволив апеляційну скаргу прокуратури Волинської області та зобов’язав  нововолинського підприємця відшкодувати бюджету шахтарського міста майже 190 тис. грн. збитків, завданих використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Нагадаємо, Володимир-Волинська місцева прокуратура восени минулого року звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Нововолинської міської ради до цього суб’єкта господарювання.

Прокурори з'ясували, що у травні 2006 року підприємець уклав з Нововолинською міською радою договір купівлі-продажу цілісного майнового комплексу комунального підприємства, для обслуговування приміщень якого використовується земельна ділянка площею майже 0,3 га.

Рішенням міської ради суб’єкту господарювання було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки для обслуговування приміщення, а в подальшому затверджено цей проект та дозволено орендувати земельну ділянку. Однак, підприємець договору оренди ділянки не уклав і використовував її без правовстановлюючих документів.

Не сплачуючи орендної плати, суб’єкт господарювання заборгував місцевому бюджету майже 190 тис. грн.

Позаяк добровільно він ці кошти не відшкодував, у справу втрутилася прокуратура й у суді прокурори вимагали відшкодування підприємцем збитків, завданих безоплатним користуванням земельною ділянкою. Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог прокуратури.

Не погодившись із таким рішенням, прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку. Суд апеляційної інстанції скасував рішення Господарського суду Волинської області й задоволив позовні вимоги прокурорів у повному обсязі, зобов’язавши підприємця відшкодувати місцевому бюджету усі завдані збитки.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1729