Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

Прокурори Луцької місцевої прокуратури продовжують роз’яснювальну роботу серед підлітків. ФОТО

Працівники органів прокуратури Волині, у рамках співпраці та комунікації, запровадженої Генеральною прокуратурою України й Міністерством освіти та науки України, продовжують зустрічі з учнями та студентами навчальних закладів.

Прокурор Луцької місцевої прокуратури Олександр Шпота завітав із бесідою про відповідальність підлітків за вчинення правопорушень до старшокласників загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів у селі Коршів Луцького району.

Прокурор ознайомив учнів із діяльністю органів прокуратури та її конституційними функціями й детально зупинився на особливостях та підставах кримінальної відповідальності неповнолітніх, охарактеризував найбільш поширені злочини, які вчиняють неповнолітні у Луцьку та Луцькому районі.

- Найкращою формою спілкування з підлітками є відверта розмова, діалог, - зауважує Олександр Шпота, - ми завжди намагаємося максимально доступно розповісти дітям про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення злочинів і про те, як не допустити втягнення себе у злочинну діяльність. При цьому діти можуть поставити нам будь-які запитання та отримати на них відповідь. Сподіваємося, що поширення серед підлітків такої інформації вплине на підвищення свідомості юних громадян та  на зменшення злочинності у дитячому середовищі.

Отож, співпраця та комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1604