Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2019

Винуватець смертельної ДТП на Волині відсидить за ґратами 5 років

За наполегливої позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області, які підтримали публічне обвинувачення в кримінальному провадженні про порушення 47-річним мешканцем селища Цумань Ківерцівського району правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного потерпілого та заподіяло тяжкі й середньої тяжкості тілесні ушкодження ще двом, водія – винуватця ДТП – засуджено до 5 років позбавлення волі.
Уночі 19 травня 2018 року нетверезий чоловік (вміст алкоголю в крові становив 1,4 проміле) перебував за кермом технічно несправного автомобіля марки "Volkswagen Golf" на польській реєстрації та рухався автодорогою у напрямку з Луцька до Рівного у селі Струмівка Луцького району. 
Не вибравши безпечної швидкості, на заокругленні дороги водій не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя, а тоді з'їхав в кювет, де автомобіль перекинувся.
У результаті ДТП 27-річний пасажир автомобіля загинув.
Ще двоє пасажирів – 40-річний чоловік та 32-річна жінка отримали тілесні ушкодження.
Луцький міськрайонний суд Волинської області, визнавши водія винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1763