Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

Прокуратура на Волині відстояла в суді повернення громаді селища Благодатне ще одного незаконно проданого приміщення

Північно-Західний апеляційний господарський суд задоволив апеляційну скаргу прокуратури Волинської області та скасував рішення Благодатної селищної ради, визнав недійсним договір купівлі-продажу об`єкта нерухомого майна та зобов’язав один із благодійних фондів Волині повернути у комунальну власність ще одне із приміщень колишньої  школи у Благодатному.
Нагадаємо, за результатами опрацювання рішень Благодатної селищної ради прокурори виявили  порушення вимог чинного законодавства при проведенні приватизації комунального майна.
З'ясувалося, що всупереч вимогам законодавства про приватизацію, за відсутності затверджених переліків комунального майна, яке підлягає приватизації шляхом викупу, без проведення аукціону чи конкурсу (що дало би можливість громаді поповнити бюджет на більшу суму), благодійному фонду було реалізовано два приміщення - площею понад 1000 та понад 1600 кв. м.
Прокурори в суді наполягали на скасуванні рішень Благодатної селищної ради про затвердження оцінки вартості майна, визнанні недійсним договорів його купівлі-продажу та поверненні приміщень громаді селища.
Рішенням Господарського суду Волинської області позовні вимоги прокуратури щодо повернення меншого приміщення було задоволено в повному обсязі, а щодо повернення більшого – у позові відмовлено.
Не погодившись із рішенням суду першої інстанції про відмову у позові, прокуратура Волині оскаржила його в апеляційному порядку.
Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду від апеляційну скаргу задоволено. Відтак благодійний фонд зобов’язано повернути у власність громади й більше приміщення.
Зауважимо, що свою позицію щодо необхідності повернення громаді меншого приміщення, з якою не погоджувався благодійний фонд, прокурори теж відстояли у суді апеляційної інстанції.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1716