Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2019

Аби не стати жертвою шахраїв, купувати авто в Інтернеті треба з розумом!

У час технічного прогресу, коли у мережі Інтернет можна продати і купити, без перебільшення, все, що завгодно, волиняни мало не щодня стають жертвами шахраїв, які, розміщуючи у всесвітній павутині оголошення про продаж автомобілів, виманюють гроші у довірливих покупців.

При цьому нерідко громадяни, побачивши в оголошенні лиш фото автомобіля та у телефонній розмові з "продавцем" наслухавшись про те, який хороший та  якісний засіб пересування їм пропонують і скільки є бажаючих його купити, перераховують немалу суму за омріяне авто, не пересвідчившись навіть у тому, що воно існує в реальності.

Маючи намір купити автомобіль, пропозиція про продаж якого була виставлена на сайті Авто.Ріа, 5 березня 2019 року лучанин перерахував 7980 грн. завдатку за нього - й позбувся цієї суми, адже "продавець" одразу після отримання коштів зник.

Того ж дня інший мешканець обласного центру Волині перерахував такому ж "продавцю"-спритнику 5500 грн. - повну вартість автопричепа, повідомлення про продаж якого було розміщене на сайті ОLX.

Прокуратура укотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари через мережу Інтернет, і в жодному разі не здійснювати оплату чи передоплату за товар, перераховуючи безготівкові кошти.

Щодо купівлі автомобілів, то спеціалізовані сайти за прийнятну суму, меншу за ту, яку можна втратити, перерахувавши гроші шахраям, пропонують послугу перевірки транспортного засобу, який продається, за допомогою станцій техобслуговування у різних містах. Відтак варто скористатися цією послугою, щоб хоча б переконатися в наявності авто та пересвідчитися в його технічній справності.

Пам'ятайте, лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1653