Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2019

Луцька місцева прокуратура укотре просить автовласників бути пильними, аби упередити крадіжки з авто!

Попри застереження правоохоронців, водії транспортних засобів через власну необачність продовжують залишати в салонах автомобілів цінності та майно, яке стає легкою здобиччю для крадіїв, адже щоб відчинити транспортний засіб та поцупити гроші й цінні речі – часу потрібно зовсім мало.

Лише за останніх дві доби у Луцьку зафіксовано 6 крадіжок з автомобілів. Тричі зловмисники викрадали акумулятори із припаркованих поряд з житловими будинками не обладнаних сигналізацією автівок.  Двічі крадіям вдалося розжитися автомагнітолами. А з припаркованого поблизу будинку на проспекті Соборності автомобіля марки "Ford Transit", розбивши у ньому скло, злочинці викрали не лиш автомагнітолу, але і акустичну гітару.

Проте, ці злочини можна було попередити, дотримуючись простих правил:

·                     Обладнати автомобіль протиугінними приладами.

·                     Не залишати авто незамкненим без нагляду.

·                     На вулиці ставити автомобіль лише в освітлених місцях.

·                     Не залишати в авто магнітолу, відеореєстратор, техніку та інші цінні речі, а також особисті документи і готівку, навіть якщо відлучаєтеся ненадовго.

Прокуратура звертається до автовласників з проханням відповідально ставитися до збереження свого майна.

Якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали  – не торкайтесь транспортного засобу і в жодному разі не сідайте за кермо.  Одразу телефонуйте "102". Оглядаючи пошкодження автомобіля або наявність особистих речей – ви знищуєте всі речові докази і мінімізуєте шанси встановити злочинця.

Пам'ятайте – лише ваша пильність та передбачливість убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою злочину.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1604