Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2019

Прокурор у Луцьку розповіла школярам про відповідальність за булінг. ФОТО

Працівники органів прокуратури Волині, у рамках співпраці та комунікації, що запроваджена Генеральною прокуратурою України й Міністерством освіти та науки України, продовжують зустрічі з учнями та студентами навчальних закладів.

Прокурор Луцької місцевої прокуратури Іванна Католик завітала із бесідою до учнів 4-г та 5-а класу Луцької спеціалізованої школи №1 І-ІІІ ступенів.

Прокурор ознайомила учнів із діяльністю органів прокуратури, доступно розповіла про її конституційні функції.

Далі ж розмова зайшла про таке негативне явище у дитячому середовищі, як булінг. Прокурор поінформувала дітей про види булінгу та методи протистояння свідомому жорстокому ставленню й агресивній поведінці інших дітей, а також розповіла про відповідальність за такі дії.

З п’ятикласниками лекторка поговорила також про особливості та підстави кримінальної відповідальності неповнолітніх.

- Правоохоронці надають великого значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень школярами. Розмовляючи з дітьми, ми намагаємося налагодити діалог, - зауважує Іванна Католик, - максимально доступно розповідаємо про злочин і кару, про необхідність дотримання вимог моралі й закону, про відповідальність за будь-які негідні вчинки. Поінформованість допомагає запобігати багатьом проблемам, підвищує свідомість дітей та впливає на зменшення кількості правопорушень у дитячому середовищі.

У ході бесіди учні також змогли поставити лекторці запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

Співпраця та комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1850