Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019

Прокуратура на Волині відстояла в суді повернення громаді селища Благодатне незаконно проданого приміщення

Північно-Західний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави до Благодатної селищної ради й одного з благодійних фондів Волині.

Рішенням суду скасовано рішення ради, визнано договір купівлі-продажу об`єкта нерухомого майна недійсним та зобов’язано фонд повернути у комунальну власність приміщення колишньої  школи.

Нагадаємо, за результатами опрацювання рішень Благодатної селищної ради прокурори виявили  порушення вимог чинного законодавства при проведенні приватизації комунального майна.

З'ясувалося, що всупереч вимогам законодавства про приватизацію, за відсутності затверджених переліків комунального майна, яке підлягає приватизації шляхом викупу, без проведення аукціону чи конкурсу (що дало би можливість громаді поповнити бюджет на більшу суму), благодійному фонду було реалізовано приміщення загальною площею понад 1000 кв. м.

Відтак прокурори в суді наполягали на скасуванні рішення Благодатної селищної ради про затвердження оцінки вартості майна, визнанні недійсним договору його купівлі-продажу та поверненні приміщення громаді селища.

Рішенням суду першої інстанції позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

Нині ж прокурори відстояли свою позицію і в суді апеляційної інстанції.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1691