Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

На Волині 11 депутатів місцевих рад покарали за невчасне подання декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Днями судами Волинської області до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, притягнуто двох депутатів Радомишльської сільської ради Луцького району, двох – Литовезької сільської ради Іваничівського району, шістьох депутатів Кобченської сільської ради та одного – Сокільської сільської ради Рожищенського району.

Обранці громад, всупереч вимогам ст. 45 Закону України "Про запобігання корупції", несвоєчасно без поважних причин подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік.

Суд визнав їх винними у порушенні вимог фінансового контролю (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив кожному покарання у виді штрафу в розмірі 850 грн. зі сплатою судового збору понад 300 грн.

Прокуратура області нагадує усім суб’єктам декларування про необхідність вчасно, до 1 квітня 2019 року, подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік.

 

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1836