Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Прокурори у Нововолинську продовжують роз’яснювальну роботу серед підлітків. ФОТО

Працівники органів прокуратури Волині, у рамках співпраці та комунікації, що запроваджена Генеральною прокуратурою України й Міністерством освіти та науки України, продовжують зустрічі з учнями та студентами навчальних закладів.

Прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Олена Левчук завітала із бесідою на тему «Вчинення неповнолітніми злочинів. Причини та умови, шляхи подолання, відповідальність» до учнів восьмих та дев'ятих класів Нововолинської спеціальної загальноосвітньої школи №9.

Прокурор ознайомила учнів із діяльністю органів прокуратури, розповіла про її конституційні функції. Детально зупинившись на особливостях та підставах кримінальної відповідальності неповнолітніх, наголосила на причинах та умовах, які сприяють скоєнню кримінальних правопорушень підлітками, та охарактеризувала найбільш поширені злочини, які вчиняють неповнолітні у Нововолинську.

- Надаючи величезного значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень неповнолітніми, ми намагаємося налагодити з підлітками діалог, - зауважує Олена Левчук, - максимально доступно розповідаємо про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення правопорушень, попереджаємо учнів про наслідки кримінальних правопорушень та розповідаємо, як уникнути втягнення у злочинну діяльність, що нерідко відбувається під негативним впливом дорослих співучасників злочинів. Сподіваємося, що поширення серед підлітків такої інформації вплине на підвищення свідомості юних громадян та  на зменшення злочинності у дитячому середовищі.

У ході бесіди учні також змогли поставити лекторці запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

Співпраця та комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1885