Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

Прокуратура упередила незаконне виділення земельних ділянок у лісі на Старовижівщині під житлову забудову

 

У ході здійснення Ковельською місцевою прокуратурою процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом зловживання владою та службовим становищем посадовими особами однієї із сільських рад Старовижівського району Волинської області, виявлено факт затвердження сільською радою детального плану території в порушення вимог чинного законодавства.

Так, сільська рада затвердила детальний план території, яким передбачалося на землях лісового фонду, що вкриті деревною та чагарниковою рослинністю, будівництво житлової та громадської забудови.

Як наслідок, посеред лісу могли постати індивідуальні житлові будинки громадян та інші об’єкти нерухомості.

Реагуючи на порушення Закону, Ковельська місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про визнання протиправним та скасування такого рішення сільради.

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 07 лютого 2019 року позов прокурора задоволено повністю, відтак органи прокуратури упередили подальше незаконне виділення земельних ділянок в лісі під житлову забудову.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1501