Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2019

У Маневицькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів

У Маневицькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та з ознаками корупції за 2018 рік на території  Маневицького, Ківерцівського, Рожищенського, Камінь-Каширського і Любешівського районів.

Виступаючи перед присутніми, керівник місцевої прокуратури Роман Жирицький зауважив, що рівень злочинності на 10 тисяч населення на території є нижчий, як по області.

Практично на територіях усіх районів, що входять до юрисдикції Маневицької місцевої прокуратури, спостерігається зниження кількості злочинів проти власності, особливо тяжких та тяжких злочинів, кримінальних правопорушень, вчинених у стані алкогольного сп’яніння та раніше судимими особами.

Вдалося також знизити підліткову злочинність.

Проте ужиті скоординовані заходи на сьогодні ще не вирішили усіх нагальних проблем з питань протидії злочинності, насамперед загально-кримінальної спрямованості, керівникам правоохоронних органів не в повній мірі вдалося належно вплинути на криміногенну ситуацію та посилити боротьбу з корупцією та злочинністю.

Зокрема, у Ківерцівському районі відсоток розкриття кримінальних проваджень у яких особам оголошено підозру становить 43,5 % (що є упродовж кількох років одним із найнижчих в області).

Покращилась ситуація із розкриттям злочинів у Маневицькому районі – 66,5 % (проти 49,9 по області), Камінь-Каширському – 55,9 %, Рожищенському – 64,0 % районах. Проте рівень розкриття хоча і зріс як за остаточними результатами розслідування, так і по оголошенню підозри, але більша половина нерозкритих злочинів – це ті, що вчинені в минулих роках.

Незважаючи на те, що на територіях більшості районів відбулося зменшення кількості злочинів проти власності, в тому числі крадіжок, грабежів, на території Ківерцівського району їх кількість зросла, відповідно на 2,0 % та 50,0 %. У цьому ж районі, а також на територіях Камінь-Каширського та Маневицького районів вчинено розбійні напади, що свідчить про низьку ефективність роботи територіальних відділів поліції зі встановлення осіб, причетних до вчинення таких злочинів.

Наявні прорахунки у здійсненні превентивної та профілактичної роботи.

Потребує негайної активізації діяльність правоохоронців у боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів та з виявлення злочинів у лісовій та земельній галузях.

Необхідним є завчасне узгодження дій правоохоронців задля недопущення незаконного видобутку бурштину.

Таким чином, проблемні питання боротьби зі злочинністю, її організованими формами, корупцією, превентивної діяльності потребують комплексного вирішення усіма правоохоронними органами.

 Учасниками наради розроблено низку узгоджених заходів задля посилення протидії злочинності.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1546