Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2019

У прокуратурі обговорили проблеми міжнародно-правового співробітництва. ФОТО

У прокуратурі Волині в рамках проекту "Зміцнення спроможності прокуратури у галузі міжнародно-правового співробітництва" відбувся круглий стіл за участі представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, органів прокуратури Республіки Польща, Генеральної прокуратури України та правоохоронних і судових органів області.

Розпочинаючи зустріч, перший заступник прокурора Волинської області Ігор Цюприк наголосив, що у сучасному світі йде процес інтернаціоналізації практично в усіх сферах життя, в тому числі і у злочинній діяльності, яка все частіше має транснаціональний характер.

За таких умов важливого значення набуває об’єднання зусиль багатьох держав у боротьбі зі злочинністю та корупцією. Підтримка міжнародних організацій є потужним імпульсом у роботі українських правоохоронців.

Про стан взаємодії між Україною та Республікою Польща у сфері надання правової допомоги у кримінальних провадженнях учасникам круглого столу розповів заступник начальника відділу правової допомоги Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України Олексій Гоманюк.

Про структуру та завдання Прокуратури Польщі у рамках міжнародної співпраці присутні дізналися від прокурора Окружної прокуратури у Любліні Агнєшки Кемпки та прокурора Регіональної прокуратури у Любліні Бартоша Войчика.

Величезний інтерес викликала розповідь про міжнародно-правове співробітництво у розслідуванні гучних кримінальних справ старшого радника з питань прокуратури Консультативної місії Європейського Союзу Карін Сігстедт.

Обговоривши проблеми міжнародно-правового співробітництва у колі фахівців та обмінявшись досвідом із представниками іноземних правових інституцій, учасники круглого столу одностайно визнали, що таке спілкування дозволяє врахувати позитивний досвід для удосконалення форм і методів співпраці правоохоронних органів різних держав у галузі правової допомоги у кримінальних провадженнях. І часто лише від ефективності  співпраці та можливості вирішення проблем у контексті отримання міжнародної правової допомоги залежить ефективність і результат розслідування.

За підсумками зустрічі учасники подякували організаторам за можливість обміну досвідом та засвідчили бажання спільно працювати в межах вимог закону задля підвищення ефективності боротьби із транскордонною злочинністю.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1960