Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2019

Прокурори в суді вимагатимуть повернути земельну ділянку зі ставком вартістю 8 млн. грн. у власність громади села Шклинь

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі Шклинської сільської ради Горохівського району, аби розірвати договори оренди, стягнути з орендарки заборговану орендну плату й повернути громаді земельну ділянку та водний об'єкт вартістю 8 млн. грн.

Прокурори з'ясували, що, орендуючи земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 3,87 га зі ставком для ведення рибного господарства на території Шклинської сільської ради, підприємиця частенько "забувала" сплачувати орендну плату за землю, а за оренду ставка не платила з 2015 року.

Систематичні порушення орендаркою умов договорів оренди землі та водного об’єкта призводили до втрат місцевого бюджету, відтак є підставою для їх розірвання – вважають у прокуратурі.

Окрім того, у випадку розірвання договорів та повернення орендодавцю земельної ділянки та ставка новий орендар зобов’язаний буде провести нормативно-грошову оцінку земельної ділянки, згідно якої буде встановлено вищий за наявний зараз розмір орендної плати, що призведе до збільшення надходження коштів до місцевого бюджету.

Відтак, у суді прокурори вимагатимуть стягнути з орендарки заборговані за оренду кошти та розірвати договори  оренди земельної ділянки та водного об’єкта й повернути землю зі ставком у власність громади.

 

Прес-служба прокуратури області

 

 

 

кількість переглядів: 1610