Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

У Києві затримали посередницю в передачі неправомірної вигоди службовим особам Державної архітектурно-будівельної інспекції України. ФОТО

У межах розслідування кримінального провадження про вимагання та одержання неправомірної вигоди службовими особами Державної архітектурно-будівельної інспекції України працівниками прокуратури Волинської області спільно з оперативними працівниками Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України 17 січня 2019 року у місті Києві після передачі неправомірної вигоди в сумі 550 доларів США затримано посередника – колишнього начальника відділу ліцензування ДАБІ  України.

У ході досудового розслідування встановлено, що колишній працівник Управління ДАБІ у Волинській області, за попередньою домовленістю із затриманою, з метою власного збагачення, виступаючи посередниками, вимагають та отримують неправомірну вигоду в розмірі від 800 до 1 500 доларів США від представників юридичних та фізичних осіб для подальшої передачі частини коштів службовим особам Державної архітектурно-будівельної інспекції України за позитивне вирішення питання про видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками.

Зараз тривають обшуки в оселях фігурантів та провадяться інші слідчі дії задля встановлення усіх осіб, причетних до вчинення злочину.

По завершенню слідчих дій вирішуватиметься питання про оголошення зловмисникам про підозру у вчинені кримінальних правопорушень.

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2199