Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2019

Перед судом за привласнення понад 1 млн 360 тис грн із державного бюджету постане директор приватного підприємства

Прокуратурою Волинської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором приватного підприємства "Екоресурси Волинь" привласнення чужого майна, яке перебувало у його віданні, у особливо великих розмірах (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України).

Керівник господарського товариства у 2017 році привласнив бюджетні кошти в розмірі 1 366 265 грн, передбачені на реконструкцію газових котелень в загальноосвітніх школах  сіл Гірка Полонка, Рованці та Романів Луцького району, чим завдав збитки державі в особливо великих розмірах.

Достовірно знаючи, що на проведення робіт із реконструкції котелень у школах відсутні будь-які дозвільні та погоджувальні проектно-кошторисні документи, директор підприємства підписав договори із комунальним підприємством "Луцьке", зобов’язавшись виконати ці роботи.

В подальшому, попри те, що роботи і не могли бути виконані,  приватне підприємство отримало авансові платежі на суму понад 1 млн 360 тис. грн.

У порушення вимог чинного законодавства підрядник упродовж місяця не освоїв аванс, будь-яких матеріалів для проведення будівельних робіт не придбав, а кошти використав на інші цілі, обертаючи їх на свою користь та поліпшуючи за рахунок цього своє матеріальне становище.

Зауважимо, що у ході досудового розслідування усю майнову шкоду, яка завдана бюджету Луцького району, відшкодовано.

Невдовзі директор приватного підприємства постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1945