Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2018

За втручання прокуратури сільськогосподарським кооперативам Маневиччини таки доведеться повертати кошти в бюджет

Верховний суд залишив без задоволення касаційну скаргу Маневицької районної ради та без змін – постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 17 вересня 2015 року, якою скасовано постанову Волинського окружного адміністративного суду від 05 травня 2015 року та задоволено позов про визнання протиправним та скасування незаконного рішення районної ради щодо відтермінування повернення коштів до районного бюджету на загальну суму 150 тис. грн.

Як раніше повідомлялося, прокурори при вивченні законності використання коштів місцевого бюджету з'ясували, що рішенням Маневицької районної ради за відсутності законних підстав відтерміновано повернення сільськогосподарськими виробничими кооперативами району коштів до районного бюджету на загальну суму 150 тис. грн.

Прийняття ж такого рішення не передбачено чинним законодавством та виходить за межі повноважень ради.

Відстрочка повернення до бюджету територіальної громади району такої значної суми коштів суперечить інтересам держави, які полягають у забезпеченні належного фінансування інших бюджетних програм та заходів.

У зв’язку із цим прокурори звернулися до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про визнання протиправним та скасування незаконного рішення районної ради. Однак, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову. Прокуратурою області оскаржено таке рішення до Львівського апеляційного адміністративного суду. Приставши на позицію прокуратури, суд апеляційної інстанції скасував рішення Волинського окружного адміністративного суду та задоволив її позовні вимоги. Суд касаційної інстанції залишив це рішення в силі.

 

 Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1552