Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2018

Прокурор у Любомлі розповіла дітям про права та обов’язки. ФОТО

Працівники органів прокуратури Волині продовжують зустрічі з учнями шкіл задля формування у дітей правової свідомості, підвищення рівня правової культури та попередження асоціальних проявів серед неповнолітніх.
Прокурор Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури Наталія Козачук завітала до учнів молодших класів Любомльського навчально-виховного комплексу імені Наталії Ужвій, аби провести бесіду на тему: “Мої права та мої обов’язки”.
Метою заходу було виховувати у маленьких волинян повагу до прав інших людей на життя, здоров’я, гідне ставлення один до одного.
Прокурор розповіла дітям про основні положення Конвенції ООН про права дитини та Конституції України, у доступній формі ознайомила їх із міжнародним та вітчизняним законодавством з цієї тематики.
Окрім того, лекторка поінформувала учнів і про відповідальність неповнолітніх за вчинення злочинів та адміністративних правопорушень.
З цікавістю вислухавши прокурора, учні поставили їй низку запитань, які стосувалися не лише теми лекції, але і роботи в прокуратурі та побутових ситуацій. На всі запитання Наталія Козачук дала вичерпні відповіді та наголосила, що і школярам, і правоохоронцям завжди до вподоби спілкування в форматі діалогу й такі заходи правоохоронці планують проводити й у майбутньому.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1775