Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2018

Прокуратура області попереджає волинян: надання неправомірної вигоди – злочин, за який передбачено покарання аж до 10 років позбавлення волі

Реагуючи на сюжет ТРК "Аверс" "У Луцьку у справі про хабарництво винесли вирок не тим, хто брав, а хто давав" прокуратура Волинської області  доводить до відома волинян, що ст. 369 Кримінального кодексу України передбачено покарання – від штрафу до реального позбавлення волі – навіть за пропозицію чи обіцянку надання неправомірної вигоди службовій особі.
За надання ж такої вигоди  можна втрапити за ґрати на строк аж до 10 років.
Відтак усі громадяни мають усвідомлювати: ті, хто пропонує, обіцяє і надає неправомірну вигоду – вчиняють злочин – та нестимуть за це покарання.
У сюжеті йдеться про події 24 липня 2017 року, коли громадянина було затримано під час надання неправомірної вигоди в сумі 3850 доларів США начальнику Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури за підміну речових доказів – вилучених у кримінальному провадженні 30 кг незаконно видобутого бурштину-сирцю. 
Зауважимо, що про озвучену заздалегідь громадянином пропозицію надання неправомірної вигоди прокурор повідомив керівництво, відтак – завдяки його принциповості правопорушника було затримано в момент скоєння злочину.
Суд першої інстанції визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище), й призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та спецконфіскацією.
Не погодившись із таким покаранням, засуджений оскаржив вирок в апеляційному порядку, проте Волинський апеляційний суд погодився з доводами прокурорів та рішенням Камінь-Каширського районного суду - і найближчих 5 років чоловік проведе за ґратами.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1554