Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2018

Прокуратура Волині: фігурантам кримінальних проваджень не вдасться уникнути відповідальності за бюджетні злочини, прикрившись виборчим процесом

Реагуючи на низку повідомлень у регіональних Інтернет-ЗМІ, прокуратура Волині інформує про наступне.

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у низці розслідуваних слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області кримінальних проваджень за фактами розтрати коштів службовими особами Комунального підприємства "Луцьке" (засновник – Луцька районна рада), які розпочато у минулому та поточному роках.

Оперативне супроводження здійснюється Управлінням СБУ в області та Управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

На теперішній час вже вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4,5 ст. 191 КК України, керівнику підприємства, який допустив розтрату коштів на суму 1,6 млн. грн.

Крім цього, вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України керівнику однієї з підрядних організацій, який привласнив бюджетні кошти на суму 1,3 млн. грн.

Наразі перевіряються відомості, здобуті Управлінням захисту економіки в області, про причетність до протиправних схем розкрадання бюджетних коштів керівників органів місцевого самоврядування. Для цього проводиться комплекс слідчих дій.

Прокуратура області заперечує наявність політичного підтексту у кримінальних провадженнях і надалі залишатиметься поза політикою.

 

 

Прес-служба прокуратури області  

 

кількість переглядів: 2081