Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2018

Волинянин, який намагався "купити" рішення прокурора про підміну вилученого бурштину, втрапив за ґрати на 5 років

 

За принципової позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області Волинський апеляційний суд залишив в силі вирок Камінь-Каширського районного суду, яким волинянина, котрий надавав неправомірну вигоду начальнику Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури Волинської області, засуджено до 5 років позбавлення волі.
Як повідомлялося, 24 липня 2017 року чоловік, перебуваючи у службовому кабінеті прокурора,  надавав йому неправомірну вигоду в сумі 3850 доларів США за підміну речових доказів – вилучених у кримінальному провадженні 30 кг незаконно видобутого бурштину-сирцю. 
Про пропозицію надання неправомірної вигоди прокурор повідомив керівництво, відтак – завдяки його принциповості правопорушника було затримано в момент вчинення злочину.
Суд першої інстанції визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище), й призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та спецконфіскацією.
Не погодившись із таким покаранням, засуджений оскаржив вирок в апеляційному порядку, проте Волинський апеляційний суд погодився з доводами прокурорів та рішенням Камінь-Каширського районного суду - і найближчих 5 років чоловік проведе за ґратами.

Прес-служба прокуратури  області

кількість переглядів: 1824